De beste keus voor wachtkamermeubilair

Wanneer u een praktijk heeft die ook uitgerust is met een wachtkamer, wilt u natuurlijk niet dat deze ruimte uw klanten afschrikt of een ontevreden gevoel geeft. Het is daarom van groot belang dat deze kamer een rustige uitstraling heeft en daarbij ook een uitnodigend effect heeft op uw gasten. Dit zorgt er namelijk voor dat ze met een gerust hart de behandelkamer binnenlopen en er ook weer rustig uit gaan. Dit is ook de een van de grootste kenmerken van de wachtkamer: het verlagen van het stressniveau. Maar hoe u dit doet? Dat leest u in onderstaand bericht.

Wegnemen negatieve gevoelens

Allereerst is het erg belangrijk om negatieve gedachtes en gevoelens bij de mensen weg te nemen, zodat ze niet te gespannen zijn om überhaupt binnen te wandelen. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door een duidelijke route uit te stippelen. Dit houdt in dat het duidelijk is voor de klanten waar ze naartoe moeten lopen, waarbij ze bij voorkeur als eerste langs de balie lopen, mits deze aanwezig is. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen, indien mogelijk, dat de mensen in de wachtkamer de gesprekken tussen baliemedewerker en klant niet onderscheppen. Dit kan namelijk enge of verontrustende gedachten opwekken. Dit kan bijvoorbeeld door de balie zo goed als geluidsdicht te maken. Men houdt namelijk van privacy en geborgenheid, dus probeer deze zoveel mogelijk te respecteren.

Afleiding

Verder helpt het vaak ook heel goed als men afgeleid is. Dit kan bijvoorbeeld door een rek op te hangen of een standaard neer te zetten met boeken en tijdschriften erin. Daarnaast zorgen een klok, een speelhoek voor de kinderen en schilderijen aan de muur ook voor veel afleiding. Hou er wel rekening mee dat de klok niet van al te groot formaat is, omdat dat er dan weer voor zorgt dat men te veel op de tijd gaat letten en dus in de stress schiet. Probeer hierin een goede balans te vinden. Ten slotte doen planten en bloemen het altijd goed. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat deze het stressniveau van de mens verlagen en zorgen voor een rustige omgeving. Zorg er overigens wel voor dat de wachtruimte niet helemaal vol staat men planten, want dan wordt het weer te druk.

Interieur

Als laatst is het van belang om goed te letten op de inrichting van het interieur. Wachtkamermeubilair is hierbij een van de belangrijkste aspecten. Een bank neemt misschien meer ruimte in beslag dan stoelen, maar dit creëert wel meer sfeer en rust. De uitvoering hiervan dient dan wel in een rustgevende kleur te zijn, zoals lichtgroen of beige. Wanneer u kiest voor stoelen, dan is het verstandig om voor een zitting met bekleding te gaan, omdat dit meer het gevoel geeft alsof iemand thuis is. Ook hier is de kleur van belang. Meer informatie over wachtkamermeubilair leest u op www.officetopper.com.

Leave a Comment

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>