Hoe leg ik gras aan in de tuin?

Gras is erg populair in de tuin. Vooral bij gezinssamenstellingen met kinderen is gras bijna niet meer weg te denken. Iedereen kan er van genieten en dus zeker een goede keuze voor in de tuin. Je kan kant-en-klare graszoden kopen, maar je kan ook ervoor kiezen om zelf gras aan te leggen in je tuin. Dit vraagt wel enige voorbereiding. Daarnaast kan het ook nodig zijn om oud gras te vervangen. Puur omdat het niet meer moois is en de beste oplossing is om een nieuwe grasmat te zaaien. Wil je weten hoe je gras aanlegt in je tuin en wat daar allemaal nog bij komt kijken? Lees dan vooral even verder voor de tips die je gaan helpen.

Tips

Bij het aanleggen van een gazon komt meer kijken dan je nu in eerste instantie denkt. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je goed op moet letten. Aller eerst is het belangrijk om goed naar de grond te kijken die je wilt inzaaien. Dit kan namelijk het beste gedaan worden op een plek waar ook voldoende zonlicht op valt. Daarbij is het ook van belang dat de grond vochtig genoeg blijft in de zomer en waar het water ook goed weg kan zakken en niet op de grond blijft liggen. Let er ook op dat de grond niet te nat is, dit kan er namelijk voor zorgen dat er veel mos op gaat groeien. Ook de schaduw werkt niet heel bevorderend. Aangezien het gras dan niet snel en goed zal groeien. Kijk daarom goed naar het soort gazon dat je voor jezelf wilt aanleggen.

Juiste soort gras

Bij het aanleggen van een mooi gazon is het ook belangrijk om te kijken naar het soort gras dat je koopt. Is het puur voor de sier in de tuin of is het de bedoeling dat er ook door je kinderen op gespeeld kan worden en moet het daarom wel tegen een stootje kunnen? Kijk daarnaast ook goed naar de locatie. Zo is er bijvoorbeeld speciaal gras voor locaties waar niet veel zonlicht valt. Houd hier dus goed rekening mee.

Voorbereiding

Een goed voorbereidde grond, is het halve werk. Neem hier dan ook genoeg de tijd voor. Wanneer je dit niet goed doet, resulteert dat toch vaker in een slecht gazon. Zorg ervoor dat de grond goed wordt losgemaakt. Laat het vervolgens even rusten en verwijder daarna het onkruid. Zorg er wel voor dat de ondergrond egaal is voordat je de grond gaat inzaaien. Let op dat de grond niet te droog is.

Met deze tips in het achterhoofd zal het inzaaien van de grond een stuk makkelijker gaan. Is jouw tuin al helemaal klaar voor de zomer?

 

Leave a Comment

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>