Wat houdt de opleiding accountancy in?

Als je de opleiding accountancy gaat volgen, krijg je te maken met verschillende vakken. Dit zijn vakken als: bedrijfseconomie en administratie. Ook is de opleiding heel breed en kun je heel veel kanten op. De opleiding is te volgen op het HBO, maar je kunt ook een vooropleiding op het mbo doen. Op het MBO heet de opleiding assistent-accountant. Hier leer je de basis en moet je ook stage lopen. Als je de opleiding hebt gevolg op het Mbo heb je een goede basis voor het HBO. Het is een 3 jarige niveau 4 opleiding.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert hoe je moet werken als een assistent accountant en je krijgt heel veel uitleg. Ook krijg je diverse financiële vakken, waaronder boekhouding. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de Mbo opleiding te volgen, maar heel veel bedrijven willen graag iemand met een HBO diploma. Een ander optie is, heel veel ervaring opdoen. Als jij niet wilt doorstuderen, maar wilt werken kun je in een aantal jaar heel veel ervaring opdoen. Dit staat ook nog eens heel goed op je CV. Ook kun je aansluiten bij organisaties die mensen helpen met de financiële situaties. Als je toch wel de Hbo opleiding wilt volgen, het duurt 4 jaar en je kunt verschillende richtingen kiezen. Goed nieuws is dat er tegenwoordig veel accountancy vacatures online te vinden zijn. De kans op een baan direct nadat je de opleiding hebt afgerond is dus reëel.

Is een kans op een baan groot?

Als je de studie voor accountant volgt , wil je natuurlijk wel een baan hebben als je afgestudeerd bent. Tegenwoordig zijn er heel veel vacatures voor een accountant, dus een baan vindt je wel snel. Bedrijven vragen eerder hulp aan een accountant, zodat ze daar niet mee rover hoeven na te denken. Het werk van een accountant is heel precies en je moet heel geordend zijn. De overheid kan jou een brief van een aantal jaren terugvragen en daarom moet alles netjes zijn geordend. Je kunt zelf kiezen waar je voor wilt werken, een bedrijf of misschien wel voor de overheid. Ook zijn er op het internet vacature sites speciaal voor accountants, zo kun je eenvoudig kijken welke vacature je aanspreekt. Ook is er een kans om door te groeien binnen een bedrijf. Als je er een lange tijd werkt en je doet het goed kun je wellicht een hogere functie krijgen. Dit betekent dat je salaris ook wat hoger wordt.

 

Bron: http://www.profilink.nl

Leave a Comment

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>